Vrijblijvend advies Deskundige informatie Jarenlange expertise
Hulp nodig? Bel vrijblijvend 085 - 10 44 904

Reinigen


Een verstopt roetfilter hoeft niet per se vervangen te worden. Een goed alternatief is het laten reinigen van het roetfilter.

Bij het dichtslibben van een roetfilter kan een roetfilter verstopt raken. Door problemen in de software en of een bepaald rijgedrag, kan een roetfilter verstopt raken. Zelfs een goedwerkende roetfilter kan door uitstoot resten zoals as verstopt raken. Als het roetfilter door ophoping van vuil verstopt raakt zal deze na het regeneratie proces niet meer schoon worden. Ook als u met de auto veel korte afstanden aflegt en het roetfilter niet goed op temperatuur komt zal deze sneller dichtslibben en verstopt raken.

Het zelf reinigen van een roetfilter is mogelijk maar vraagt wel enige technische kennis. Het verwijderen en open maken van de roetfilter is niet echt aan te bevelen. Ook kan door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen het roetfilter ernstig beschadigt raken. Daarlangs is het door het vrijkomen van schadelijk stoffen slecht voor uw gezondheid. Autofabrikanten adviseren over het algemeen de roetfilter tussen de 130.000 en 200.000 kilometer te vervangen. Een andere optie is het roetfilter door een gespecialiseerd bedrijf te laten controleren en eventueel te laten reinigen. Hiermee verlengt u de levensduur van het roetfilter.


Nadelen van het reinigen

Op het moment dat een roetfilter gereinigd wordt lijkt deze weer klaar te zijn om gebruikt te worden, daarentegen kan niemand controleren of het roetfilter daadwerkelijk succesvol gereinigd is. Daarom weet je ook niet hoelang een roetfilter na reiniging meegaat. Bedrijven die een reiniging doen geven daarom ook nooit lang garantie op een reiniging.

Roetfilters.nl wordt mede mogelijk gemaakt door:

      Fabrikant
      Im- en export
      Afnemers in heel Europa
alt
Hulp nodig?
Neem contact op voor vrijblijvend advies.
© Roetfilters.nl. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.